Blog

Sardinie het best bewaarde geheim van de Middellandse Zee!

06-07-2013 14:59

 Bungalows La Maddalena -  Olbia Tempio

Op korte afstand van de noordoostelijke kust van Sardinië, ligt één van de meest beroemde strandgebieden in de wereld: De archipel van La Maddalena met tientallen prachtige eilanden van diverse afmetingen. De archipel van La Maddalena is een National Park sinds 1994, en gaat ook worden geplaatst op de lijst van UNESCO World Heritage.

Vakantiepark La Maddalena is van TCI Touring Club Italiano ( de Italiaanse ANWB). La Maddalena heeft 4-persoons bungalows met adembenemend uitzicht. Eva Sardinia is in Nederland de enige met een accommodatie op La Maddalena, en dat maakt deze plek buitengewoon uniek!
 
 
La Maddalena47La Maddalena43La Maddalena48La Maddalena14La Maddalena8
La Maddalena9La Maddalena45La Maddalena28La Maddalena29La Maddalena25
La Maddalena18La Maddalena20La Maddalena21La Maddalena26La Maddalena4
La Maddalena38La Maddalena34La Maddalena30La Maddalena51La Maddalena12

4-persoons bungalows

De bungalows zijn comfortabel en functioneel, hebben een plafondventilator, een eigen badkamer met douche, wastafel, toilet en stopcontact, beddengoed en handdoeken. De bungalow heeft een tweepersoonsbed en een stapelbed.
 

                                                                    

Sardinië is het best bewaarde geheim van de Middellandse Zee.
 
Porto Cervo bijvoorbeeld, het uit de hand gelopen hobby-projectje van een rijke Saoedische prins. Of Cagliari, de zonnige hoofdstad. Of Barumini, waar je de mysterieuze Nuraghi kan ontdekken.

Of Giari di Gesturi, een prachig hoogplateau waar je wilde paarden kan zien. Of Cardedu, de hotspot om te kayakken. Of Orgosolo, de voormalige misdaadstad van Sardinië die tegenwoordig een toeristische trekpleister is dankzij zijn bijzondere muurschilderingen.

Of Calanganius, het kurkepicentrum van de wereld. Of La Vecchia Gallura, het restaurant van topchef Filippo. Of Castelsardo, een uniek dorp bovenop een rots. Of het afgelegen Isola dell'Asinara, het ezelseiland waar vroeger een beruchte gevangenis stond.

Of... Er is zo veel te zien op Sardinië, ontdek het vooral zelf, voor de massa arriveert.

 

 

Vertroetel jezelf in Gent!

06-07-2013 14:37

Een bruisende binnenstad, de juiste winkels en een silent bar. Reden genoeg voor een weekend Gent.

Slapen

Een oase van rust in een bruisende stad...  biedt Waterzooi twee luxueuze suites aan.

De Waterzooi, logeren in het middeleeuwse hartje Gent, in een prachtig gerenoveerd 18de eeuws pand met uitzicht op het Gravensteen en de historische torens-skyline...
 

01

 

0101

Waterzooi B&B
Een prettig gerenoveerd, middeleeuws pand in het hartje van Gent. Met twee luxueuze en moderne kamers met uitzicht op Kasteel Gravensteen.
Vanaf 170 euro per nacht
Sint-Veerleplein 2, www.dewaterzooi.be

 

1


  
 

Corsica, het ongerepte Frankrijk!

06-07-2013 12:46

CORSICA

In deze collectie Bijzondere Vakantieadressen mag Corsica eenvoudigweg niet ontbreken. Dit Franse eiland is een andere wereld. Het gevarieerde landschap is opvallend groen, het altijd omringende water azuurblauw en kristalhelder. Het is het eiland van de verscholen baaitjes, van slingerende weggetjes langs de kust en in het binnenland, van lieflijke havenstadjes en eeuwenoude bergdorpjes.

VILLAS LA DIMORA

In La Dimora klopt het helemaal. Een warm ontvangst in een sfeervolle, moderne en trendy omgeving. En 's avonds - na aankomst - in het poolhouse een 'charcuterie' verorberen... als dan ook de maan nog op het juiste moment verschijnt... dan klopt alles.

Twee jaar lang hebben Carole en Antoine gewerkt om deze voormalige boerderij om te toveren in een sfeervol hotel. Oude en nieuwe materialen gaan in elkaar op en maken van La Dimora een stijlvol hotel met oog voor detail. Ruime kamers in het hoofdgebouw en rond het verwarmde zwembad. Als extra een poolhouse met comfortabele zitjes.

Carole was ooit stewardess en daar heeft ze haar ervaring op het gebied van service en mensenkennis vandaan. Niets is teveel en alles is tot in de puntjes verzorgd. Er is geen restaurant maar bij het zwembad worden in de 'kleine keuken' diverse hapjes bereid.

Vanuit La Dimora zijn Bastia, Saint Florent, Calvi goed bereikbaar voor een bezoek. De Cap Corse route komt hier zo'n beetje langs en wandelen in het achterland is prachtig. Kortom, La Dimora is een heerlijke plek om uit te rusten en Corsica te ontdekken.

Langs de woest kronkelende kust...
Zuidwaarts reist u via Filitosa - een mytische plek uit de prehistorie - en het middeleeuwse Sartène, naar Bonifacio, spectaculair gelegen op een hoge kalkstenen uitloper. Aan de voet van de kliffen ligt de haven waar het wemelt van cafés, winkels en restaurants. In het oosten passeer je dieprode inhammen, parelwitte zandstranden (Palombaggia) en kastanjewouden (Castagniccia). Reis verder naar hoofdstad Bastia met zijn rechthoekige pleinen, hoge gevels en haast tastbare méditerrane sfeer, en dan hoog langs de afgronden van Cap Corse, naar Calvi.

De natuur is overal overweldigend...
Zowel aan de kust, waar idyllische badplaatsen (zon, zand, zee, zwemmen, zeilen...) talrijk zijn, als in het binnenland. Tropische palmen, sinaasappelplantages, wijn- en olijfgaarden en bossen. Maar ook donkere bergkloven (de GR-wandelroute die in lengte over het eiland loopt geldt als een van de moeilijkste van Frankrijk), bergmeertjes en beken, graniet, kalk en krijt in alle kleurvariaties.
 


 

 

Slapen op het water!

02-07-2013 16:56

We kunnen er niet omheen: het fenomeen 'glamping', de ge-upgrade versie van een gewone kampeervakantie. En als je het dan doet, doe het dan goed (is mijn motto). Want hoe lekker zou het zijn om wakker te worden drijvend onder een rieten dak en de dag te beginnen met een ochtendduik vanaf je privéterras? Dat kan als je in een waterlodge verblijft op Camping Chateau de Ormes in Bretagne, Frankrijk. De lodge is een drijvend platform dat met een touw aan de waterkant bevestigd is. Vlak voor je in slaap valt, hoor je nog hoe de vissen onder je slaapkamer door zwemmen. Bijzonder? Dat is een understatement!

Waterlodge

Waterlodge

 
Buiten kun je heerlijk relaxen op het terras met tafel en stoelen. Geniet van een croissantje in de ochtendzon, terwijl er een groep eendjes voorbij zwemt. Bovendien heb je  alle vrijheid om met de Waterlodge verder het meer op te drijven. Ontspan en geniet van het uitzicht!

Camping Chateau Domaine des Ormes

 Is een camping met alles erop en eraan bij het plaatsje Dol-de-Bretagne. Gelegen op een mooi landgoed, met een ontspannen sfeer in het voorseizoen en lekker druk en levendig in het hoogseizoen. Je bungalowtent of stacaravan heeft een ruime plek gekregen op een grasveldje. Een aantal stacaravans staat in het bosgedeelte van camping Domaine des Ormes. En verder is de keuze aan jou: drie verschillende zwembaden, waaronder een tropisch bad met glijbanen, een overdekt zwembad voor het hele gezin en een golfslagbad (buiten). Een manege met paarden en pony’s om te aaien en op te rijden. Op deze camping bij Dol-de-Bretagne is er voor de kinderen een uitdagend ‘adventure parcours’ en er is elke avond disco. Voor ouders: deze is geluiddicht. Wil je aan je conditie werken dan kunt je hier tennissen of een fiets huren. Voor de golfliefhebbers ligt er een 18-holes baan naast de camping met een aparte driving range. Het meertje van deze camping bij Dol-de-Bretagne is ideaal om in te vissen; of huur een kano of waterfiets. Op camping Domaine des Ormes kun je alles prima overzien vanuit de bar of vanaf het terras. 

Te boeken bij eurocamp.nl 

Bij ‘De Vreemde Vogel’ kunnen gasten letterlijk de boom in...

02-07-2013 16:27

Vlaardingen krijgt komend voorjaar een bijzonder hotel: Buitenhotel de Vreemde Vogel. Op het erf van een oude boerderij kunnen gasten overnachten in bijzondere accommodaties: bijvoorbeeld een brandweer auto of een boomhut in de vorm van een vogelhuisje. Gasten krijgen de service van een hotel.

Buitenhotel De Vreemde Vogel in Vlaardingen bestaat uit bijzondere buitenkamers met de service van een hotel en de kleinschaligheid van een Bed & Breakfast, zo omschrijven initiatiefnemers Petra Buijs (32) en Davy Knijnenburg (31) hun project. Ze bouwen en ontwerpen momenteel bijzondere hotelkamers op het terrein van de voormalige Nivon-camping in Vlaardingen.

Hotelkamers komen er in een oud vliegtuig dat is omgebouwd tot vierpersoonskamer, grote vogelhuisjes als boomhut, een brandweerwagen en pipowagens. Bij de start kunnen er ongeveer 50 mensen overnachten.

Het vogelhuis

Hangend in de boom. Slapen tussen de vogels. Het gezin is compleet. Gezelligheid ten top!

Het vogelhuis met slaapvide biedt plaats aan 4 personen. Het privé-sanitair met douche, wc en wastafel in de grote “regenton” ligt direct naast het vogelhuis. Een platenspeler, kleine zithoek en privé-terras maken het vogelhuis tot een stijlvolle en complete slaapplek op hoogte.

TUINCAFE

Een lekker kopje koffie, huisgemaakte taarten, verse broodjes, ijsjes of een borrel. De deur van ons tuincafé staat de hele week open (behalve op dinsdag) van 10.00 tot 18.00 uur en in de vakanties tot 22.00 uur.

We gaan op zaterdag 22 juni 2013 onze deuren openen. Wees welkom!

Het terras aan het water, de boerderij en het tuinhuis zorgen bij zowel warme zomerdagen als bij guur herfstweer voor een plek om heerlijk te genieten.

Onze menukaart staat vol met pure (streek)producten. Geniet onderuitgezakt van een koud biertje of een rosé. Kinderen vermaken zich ondertussen in de speeltuin!

Omslagfoto

Activiteiten

De Vreemde Vogel houdt van gezelligheid en organiseert daarom veel activiteiten. Van wijnproeverij tot cabaretdiner en van zeepkistenrace tot een rondleiding over de moestuin. Bekijk de agenda voor de actuele activiteiten.

High Tea of High Wine

Daarnaast is het ook mogelijk om met een groepje (min. 6 personen) te genieten van een High Tea of High Wine. Of kom je kinderfeestje vieren!

 

Cascais, Portugal op z'n Portugees!

02-07-2013 15:20

Algemeen

Het Grande Real Villa Itália Hotel & Spa, het nieuwste vijfsterrenhotel van Cascais (Portugal), is ideaal gelegen en biedt uitzicht op de zee. Villa Itália is zeer smaakvol ingericht en tot in de puntjes verzorgd. De vergezichten over de Atlantische Oceaan, zowel vanaf het buitenterras als het zwembad, zijn fenomenaal. Grande Real Villa Itália Hotel & Spa onderscheidt zich door een goede gastronomie en het schitterende Spacenter. Rustig gelegen op 1,5 km van het centrum van Cascais en het strand. Lissabon ligt op ca. 45 minuten rijden, de 18-holes golfbaan Quinta da Marinha op 6 km en de luchthaven op ca. 50 minuten rijden.
 

Hotelfaciliteiten

Elegante, in marmer uitgevoerde lobby, terrassen, verwarmbaar zoutwaterzwembad, kinderbad, ligstoelen en parasols, Realto Kids kamer, jacuzzi, fitnessruimte (gratis), kapsalon en boetiek.

Wellness

De schitterende Thalasso Real Spa Marine omvat 1000 m² en behoort tot de Leading Spas of the World (toegang vanaf 16 jaar). Schoonheidsbehandelingen en massages, relaxruimten, hamam, sauna, jacuzzi, ijsbad, jetshowers, hydromassage en Vichy-douches.
 

Wine & Dine

De verzorging is op basis van logies/ontbijt. Halfpension is mogelijk. Voor de overige maaltijden heeft u de keuze uit meerdere restaurants (seizoengebonden).
Belvedere: gourmetrestaurant met Portugese en mediterrane keuken voor lunch en diner (hoogseizoen).
Navegantes: gezellig ontbijtrestaurant.
Tapas Restaurant.
La Terraza: lobbybar.
Mare: poolbar.
24-uurs roomservice.

Costa Lisboa

IDe kuststrook ten zuidwesten en zuidoosten van Lissabon wordt de Costa de Lisboa genoemd, met als belangrijkste badplaatsen Cascais en Estoril. Het landschap wordt gekenmerkt door rotsachtige baaien, lange zandstranden en bossen.

Cascais is een gezellig plaatsje met een uitgesproken mild klimaat, omdat het in de luwte ligt van het noordelijk gelegen Sintra-gebergte. Hoewel in de meeste vissershuisjes tegenwoordig boetieks en goede restaurantjes zijn gevestigd, is het pittoreske karakter van een vissersdorp er goed bewaard gebleven.


 

 

 

 


 


 

Fuerteventura, zonnen, surfen en oneindige stranden!

02-07-2013 15:12

Met haar uitgestrekte stranden heeft Fuerteventura veel weg van de Sahara, al loopt het zand daar niet gelijk af in zee. Fuerteventura is het op één na grootste Canarische eiland, waar de zon bijna altijd schijnt en een aangename passaatwind waait. Dat maakt Fuerteventura een hotspot voor surfers. Wie liever aan wal blijft, kan heerlijk van de zon genieten, golfen of slenteren door de typische Canarische dorpjes.

Villa Kati's
Ben je op zoek naar een luxe villa die van alle gemakken is voorzien en waar je volledig tot rust kunt komen? Niet verder zoeken want Villa Kati's heeft het allemaal.  Deze luxe villa’s zijn voorzien van eigen privézwembad, zonneterras, jacuzzi, Balinees relaxbed, steenoven barbecue en vele andere faciliteiten.  De villa is van alle luxe voorzien (privé zwembad met ligbedden, jacuzzi met een groot terras en een BBQ, afwas,- en wasmachine, tv met dvdrecorder en binnen en buiten speakers voor je i-Pod).nederlandstalig personeel, persoonlijke service en een spa met sauna en massage.

Tip! niet geschikt voor familie met 'hele kleine' kinderen en een auto is wel noodzakelijk! Maar privacy gewaarborgd!

 

Pareltje @ Parga Beach!

19-06-2013 14:23

Imagine een helderblauwe zee, een heerlijk strand, een prachtige tuin vol bloemen en palmbomen, en sfeervol ingerichte Deluxe kamers en suites!

Dan kom je uit op Parga Beach Resort @ Parga!

Direct aan het strand van Valtos Beach. Geheel gerenoveerde en zeer stijlvol ingerichte kamers, gelegen in een mooie tuin met olijf-, citroen-, en sinaasappelbomen. Het ontbijt en eventueel uw diner krijg je in de Taverna op het strand geserveerd. Kom heerlijk tot rust op deze prachtige plek.

Je kunt gebruik maken van het kussenmenu. Wilt je liever een harder of zachter kussen, dan is dit mogelijk!

Voor de deur ligt het taxi-bootje wat je binnen 5 minuten naar de Boulevard van Parga brengt waar je souvenirs kunt kopen in een van de kleine straatjes, een dokter Fish treatement kunnen ondergaan voor E10,00 en  een cocktail kunt drinken op een van de terrassen van Sugar & Spice!