Corsica, het ongerepte Frankrijk!

06-07-2013 12:46

CORSICA

In deze collectie Bijzondere Vakantieadressen mag Corsica eenvoudigweg niet ontbreken. Dit Franse eiland is een andere wereld. Het gevarieerde landschap is opvallend groen, het altijd omringende water azuurblauw en kristalhelder. Het is het eiland van de verscholen baaitjes, van slingerende weggetjes langs de kust en in het binnenland, van lieflijke havenstadjes en eeuwenoude bergdorpjes.

VILLAS LA DIMORA

In La Dimora klopt het helemaal. Een warm ontvangst in een sfeervolle, moderne en trendy omgeving. En 's avonds - na aankomst - in het poolhouse een 'charcuterie' verorberen... als dan ook de maan nog op het juiste moment verschijnt... dan klopt alles.

Twee jaar lang hebben Carole en Antoine gewerkt om deze voormalige boerderij om te toveren in een sfeervol hotel. Oude en nieuwe materialen gaan in elkaar op en maken van La Dimora een stijlvol hotel met oog voor detail. Ruime kamers in het hoofdgebouw en rond het verwarmde zwembad. Als extra een poolhouse met comfortabele zitjes.

Carole was ooit stewardess en daar heeft ze haar ervaring op het gebied van service en mensenkennis vandaan. Niets is teveel en alles is tot in de puntjes verzorgd. Er is geen restaurant maar bij het zwembad worden in de 'kleine keuken' diverse hapjes bereid.

Vanuit La Dimora zijn Bastia, Saint Florent, Calvi goed bereikbaar voor een bezoek. De Cap Corse route komt hier zo'n beetje langs en wandelen in het achterland is prachtig. Kortom, La Dimora is een heerlijke plek om uit te rusten en Corsica te ontdekken.

Langs de woest kronkelende kust...
Zuidwaarts reist u via Filitosa - een mytische plek uit de prehistorie - en het middeleeuwse Sartène, naar Bonifacio, spectaculair gelegen op een hoge kalkstenen uitloper. Aan de voet van de kliffen ligt de haven waar het wemelt van cafés, winkels en restaurants. In het oosten passeer je dieprode inhammen, parelwitte zandstranden (Palombaggia) en kastanjewouden (Castagniccia). Reis verder naar hoofdstad Bastia met zijn rechthoekige pleinen, hoge gevels en haast tastbare méditerrane sfeer, en dan hoog langs de afgronden van Cap Corse, naar Calvi.

De natuur is overal overweldigend...
Zowel aan de kust, waar idyllische badplaatsen (zon, zand, zee, zwemmen, zeilen...) talrijk zijn, als in het binnenland. Tropische palmen, sinaasappelplantages, wijn- en olijfgaarden en bossen. Maar ook donkere bergkloven (de GR-wandelroute die in lengte over het eiland loopt geldt als een van de moeilijkste van Frankrijk), bergmeertjes en beken, graniet, kalk en krijt in alle kleurvariaties.